BRATISLAVSKÉ NUDLIČKY
Kdysi sem toto jídlo uvařila náštěvě.
"Šak je to Bratislavské plecko," poučili mňa.
Tož, dala sem na nich
a od téj doby nevařím vepřové na smetaně s hráškem,
ale pomenovala sem si to po jejich, ale aj po svojém.
Potřebujeme:
Asi 3/4 kg vepřového masa /používám plecko/, olej, mrazený hrášek Bonduelle,
plechovku žampiónú /400g/, 1/4 l smetany, 1 kostku šťávy k vepřovému masu,
hladkú múku, súl.
Postup:
Maso nakrájám na nudličky a prudko opeču na oleji.
Podleju vodú, osolím, přidám kostku se šťávú a dusím.
Když je maso skoro měkké, přidám žampióny a hrášek.
Zahustím smetanú, v keréj sem rozmíšala trochu hladkéj múky.