BUCHTA HRK HRKNevadija mně veliké hrnce, ani hodiny strávené v kuchyni. Ale stejně - najlepší je párkrát zahŕkat, a hotovo - navařené, co to vykládám, napečené. A z kama recept mám? Tož tady sem ho našla www.ceske-tradice.cz Potřebujeme:Na těsto:2 hrnky polohrubej múky, 1 hrnek mletého cukru, půl hrnka oleja, 1 hrnek mléka, 3 vajca, 1 kabelku práška do pečiva. Na krém: 2 plechovky mandarinkového kompota, 1 kabelku ztužovača šlehačky, 250 ml šlehačky na šlehaní, 1 kabelku vanilkového pudinka bez vaření. Všecky suroviny na těsto smíšám a naleju na vymastěný a vysypaný plech a upeču. Jak upečený plát chládne, tož si nachystám krém. První si najdu nejakú sklénku lebo misu, co sa dá dobře zavřít. Do ní dám všecky suroviny - kompoty aj ze šťávú. Nic nemíšám, enom misu zavřu. V receptoch je napsané - a včil zahŕkat. Tož u nás nehŕkám já, zavolám si na túto prácu nekerého z chlapú. Šak ich mám doma dost. Připadajú si důležití a eště ich možu pochválit, jak sú šikovní, že krém nevyléli. A včil rada - zahŕkat, pochválit a poslat pryč. /Lebo krém zija a na buchtu neostane./ Hotovým krémem potřu vychládlý plát a možu aj polét čokoládú. A eště jedna obměna: Zavolá mně náštěva, že už vjížďá do města a za pět minut je u nás. Už sa neptám, co včil. Idu do špajsky, rozbalím kupovaný dortový korpus. Udělám krém /s chlapama sa včil nezdržuju, než bych nekerého zehnala, tož by náštěva byla u nás/, potřu korpus a posypu grankem. A náštěva sa može divit, jak sem tak rychlo napékla. |