BUCHTA S JABKAMA
Na podzim, dyž je jablek všady dost,
třeba aj padaných,
to je najlepší čas na zkúšání nových receptů,
kde sů jabka zapotřebí.
Potřebujeme:
Na těsto:
2 hrnky polohrubéj múky, 3/4 hrnku cukra, 1/2 hrnku oleja,
1 hrnek mléka, prášek do šišek, 3 vajíčka.
Na náplň:
Necelé kilo jabuk, 2 vanilkové pudinky, špetku skořice,
citrónovú šťávu, podle potřeby cukr.
Postup:
Suroviny na těsto zmíšám a naleju na pečící papír na plechu.
Dám do trúby upéct a potom vychládnút.
Olúpané a nakrájané jabka zaleju 2 dl vody, přidám skořicu,
citrónovú šťávu a cukr.
Uvařím doměkka a rozmixuju.
Nevadí, když sem tam ostanú kúsky.
Znova dám vařit a přileju 2 dl vody s rozmíšaným pudinkem.
Jak trochu vychládne, naleju jabkový pudink na buchtu.
Dám do ledničky ztuhnút.