"ČÍNA" Z KRÁLÍKA
Co tak asi možete vymyslet,
dyž sa vám v ledničce zejde pěkný kúsek masa a nějaká tá zelenina?!
Na veliké rozmýšlání to opravdu nebylo.
Potřebujeme:
Maso z králičích hřbetů /asi 40 dkg/, 1 cibulu, 2 mrkvy, 3 žampióny, 2 papriky,
malý pórek, olej, 1 vajíčko, sůl, pepř, grilovací koření, 2 užičky solamylu.
3 užice worčestrovéj omáčky, 3 užice sojovéj omáčky.
Postup:
Maso nakrájám na úzké prúžky a naložím ich do marinády,
kerú zmíšám z oleja, vajíčka, soli, pepřa, trochy koření a solamylu.
Nechám naložené hodinu aj víc.
Potom osmažím na oleji na panvici.
Na oleji v kastrolu osmažím nakrájenú cibulu, na ní na průžky nakrájané mrkvy,
podleju hrnkem vody, osolím, přidám nakrájané žampióny a papriky.
Přidám worčestr a sojovú omáčku.
Povařím, přisypu osmažené maso a spolu všecko povařím.
Lesti je šťáva řídká, zahustím ju solamylem, kerý rozmíšám v trošce vody.
Nakonec přisypu nakrájaný pórek a už enom promíšám.