fazulapohustu.htm

FAZULA PO HUSTU





Fazulu sem vařívala tak, jak sa má.
Přebrala sem ju, večer namočila a druhý deň dala vařit.
Šeci víme, že fazula sa vaří dlúho
a tož, abych enom tak neseděla, než sa uvaří,
brala sem si ke šporáku knižku lebo pletení.
Sice sem kúsek uplétla lebo přečetla, ale milú fazulu dycky připálila.
Tož sem si mosela poradit ináč.



Potřebujeme:

2 plechovky velikých bílých fazulí, olej, 1 cibulu, sůl, 2 užice hladkéj múky, ocet.



Postup:

Na oleji osmažím nakrájanú cibulku, zasypu múkú a eště osmažím.
Zaleju fazulama aj s nálevem.
Popřípadě dosolím, ale opatrně, nálev je slaný.
Okyselím 1 užicú octa a krátko povařím.





zpátky na úvod zpátky na Luštěniny