GULÁŠOVÁ POLÉVKA





Velice vděčné jídlo!
Nekdo ju í na snídaní, iný třeba na svačinu,
Može sa podat jako polévka před nečím sladkým.
Lebo može byt aj samostatným jídlem, třeba s rohlíkem.


Potřebujeme:

Půl kila hovězího předního masa, zemáky, 2 cibule,
česnek, sádlo, hladkú múku, sůl. pepř,
majoránku, mletú papriku, kmín.



Postup:

Na sádle osmažím nakrájanú cibulu, přidám kostečky masa a osmažím.
posypu mletú paprikú, zamíšám a zaleju vodú.
Přidám česnek, majoránku, sůl, pepř a kmín.
Vařím, než je maso měkké.
Mezitým, co sa polévka vaří, nakrájám zemáky na menší kostky
a dám zvlášť vařit.
Jak sú skoro měkké, tož ich ocedím a dám do polévky dovařit.
Nakonec polévku zahustím troškú zásmažky.



zpátky na úvod zpátky na polévky