GULÁŠ Z ALOBALU
Tento recept mně došel internetovú poštú
Tož pravý hovězí ze šesti to néni
ale aj tak je to dobrota!
Potřebujeme:
3/4 kg vepřového masa, 2 nožičky paprikovéj klobásky, 25 dkg žampiónů,
2 červené papriky, olej, sůl, pepř, kmín /može byt aj drcený/, majoránku,
mletú červenú papriku, 1 cibulu, 4 strúčky česneka.
Postup:
Maso nakráju na kostečky, posypu na jemno nakrájanú cibulú a česnekem,
posypu mletú paprikú, majoránkú, pepřem, kmínem a osolím.
Pokapu troškú oleja a zamíšám.
Nechám nejakú hodinku odležat v ledničce.
Potom si nachystám 6 až 8 štvercú alobalu,
to podle toho, jak veliké porce chcu mět.
Na každý nachystaný kus alobalu nakladu kopeček odležaného masa.
Pokladu kostečkama klobásky, papriky a nakrájanýma žampiónama.
Pokapu troškú kečupu.
Zabalím, naskládám do prutvanu, trošku podleju vodú
a peču asi 3/4 hodiny.