HOVĚZÍ POLÉVKA



Zdroj:www.ekucharka.net /s dovolením autorky/



Na zimní procházku do sněhu a mrázu
su ochotná ít, enom dyž vím, že skončí
taléřkem dobréj a hlavně horkéj polévky.



Potřebujeme:

1/2 kg hovězího předního masa, 1 věčí lebo dvě menší mrkvy,
kúsek ceréla, 1 cibulu, kúsek pórka, širší plátek másla,
voňavé koření, sůl, zelenú petrželku.



Postup:

Maso umyju, dám do hrnca a zaleju vodú.
Osolím, přidám koření, cibulu a vařím,
než je maso měkké.
Na panvici na másle osmažím nastrúhanú mrkvu a cerél.
Měkké maso vyberu a nakrájám na kúsky.
Vývar ocedím, přidám osmaženú zeleninu, maso
a eště spolu krátko povařím.
Nakonec do polévky nasypu nakrájanú petrželku a pórek.
Horkú polévkú zalévám lokše nachystané v taléřku.



zpátky na úvod zpátky na polévky