HRABĚNČINÉ ŘEZY
S túto buchtú je to jak s pěsničkú od táboráka.
Nikdo neví, kdo ju složil, ale všeci ju umija zpívat.
Tož, tak aj túto buchtú.
Kdo ju vymyslel, nevíme,
ale kdo má doma trúbu a plech,
tož ju peče.
Potřebujeme:
40 dkg hladkéj múky, 1 heru, 15 dkg mletého cukra,
4 vajca, 1 prášek do pečiva, 4 jabuka, 1 kabelku hrozinek,
kandované ovoce, skořicový cukr
Z múky, hery, cukra, prášku do pečiva a čtyřech žlútků zmíšám linecké těsto.
Asi jednu třetinu těsta odkrójím a dám na chvílu do mrazničky ztuhnút.
Ostatní těsto vyválám a vyložím s ním plech.
Ten si mosím dopředu vymazat olejem a vysypat múkú.
Na linecký plát nastrúhám jabuka.
Posypu ich hrozinkama, kandovaným ovocem a skořicovým cukrem.
Bílka, co ostaly, ušlahám ze dvúma užicama mletého cukra na sněh, kerý potom rozetřu na jabuka.
Zmrzlé těsto vyberu z mrazáku a nastrúhám na bílkový sněh.
Upeču dorůžova.