HRÁŠKOVÁ
Polévky máme rádi husté.
Tak husté, že v nich mosí užica stát.
Potřebujeme:
Cibulu, 1 mrkvu, kúsek ceréla, 3-4 zemáky, sůl, nové koření,
mrazený hrášek /Bonduelle/, 1 menší vajíčko, hladkú múku, 1 dl mléka,
petrželku.
Postup:
Na trošičce oleja osmažím cibulku a nastrúhanú kořeňovú zeleninu.
Zaleju vodú a do ní dám na kostečky nakrájané zemáky.
Osolím, přidám pár kuliček nového koření a dovedu k varu.
Přisypu hrášek a pomáli vařím.
Zatým si nachystám z múky, mléka, vajíčka a trošky soli kapání.
Přes řídké cedítko ho naleju do polévky.
Jak nočky vyplavú, je hotové.
Už enom přisypat petrželku a nalévat.