jablkovyzavin.htm

JABKOVÝ ŠTRÚDL




Pěkný podzim je,
dyž sa vydaří babí léto, burčák
a k němu čerstvě upečený jabkový štrúdl






Potřebujeme:

Na těsto: 40 dkg hladkéj múky, 2 dl mléka, 2 žlútky,
25 dkg 100% tuku /modrá lukana/,
1 užičku octa, špetku soli, prášek do pečiva,
Dalej: strúhanku, jabuka, hrozinky, skořicu, vanilkový cukr,
1 vajíčko na potření




Všecky suroviny na těsto zmíšám dohromady.
Těsto rozdělím na tři díly.
Postupně každý vyválám na placku.
Posypu trochú strúhanky a na ňu dám nastrúhané jabka.
Posypu hrozinkama, skořicú a cukrem.
Zabalím do závina, potřu rozšlahaným vajíčkem a upeču.



zpátky na úvod zpátky na Sladké