ČÍNA






Kdo v těchto končinách opeče kúsek masa
a přihodí k němu kabelku nejakéj exotickéj zeleniny,
tož vaří čínu.
No, nic ve zlém,
šak já to dělám zrovna tak.



Potřebujeme:

1 balíček kuřacích řízků, sůl, koření na čínu, solamyl, olej, sójovú omáčku,
worčestr, 1 kabelku mrazenéj čínskéj zeleniny, pórek,


Postup:

Maso nakrájám na tenké prúžky, obalím v solamylu, na pánvici osmažím a odložím na bok.
V kastrólu osmažím cibulu, zaleju vodú /2-3 dl/, osolím a přidám 2 užičky koření na čínu.
Když voda začne vřít, nasypu mraženú čínskú zeleninu.
Dochutím sojovou omáčkou /asi 3 užice/ a worčestrem /asi 3 lžíce/.
Krátko povařím a do šťávy přidám osmažené maso.
Solamyl z masa šťávu zahustí, ale dyž je omáčka pořád řídká,
dohustím solamylem rozmíšaným v trošce vody.
Úplně nakonec nasypu najemno pokrájaný pórek.
Už nevařím, pórek ostane pěkně křupavý.






zpátky na úvod zpátky na Drůbež