KUŘA V ZELÍ
Dyž sem tento recept dysi dostala,
menovalo sa to KUŘOKACHNA.
Pékla sem takto kuřa už mockrát,
ale kačena sa z něho nikdy nestala.
Ale jako kuřa v zelí je výborné.
Potřebujeme:
Kuřa, 1 věčí cibulu, 1,5 kg kysaného zelá, 10 dkg anglickéj slaniny,
olej, hladkú múku, sůl, kmín, mletú červenú papriku.
Postup:
Postup:
Na oleji osmažím cibulu, kmín a slaninu.
Přisypu červenú papriku, 2-3 užice hladkéj múky a osmažím.
Zaleju vodú /2-3 dl/, zamíšám, nechám projít varem /asi 1 min./ a vypnu.
Do této cibulovopaprikovéj zásmažky zamíšám oprané a nakrájané kysané zelé.
Pořádně zamíšám. Včil už nevařím.
Polovičku takto nachystaného zelá rozložím do prutvana.
Na zelé naskládám naporcované a osolené kuřa.
Zakryju druhú polovičkú zelá a dám do trúby péct.
Po půlhodině pečení kuřa vyberu, položím navrch na zelé a nechám dopéct.