BYLINKOVÝ KVĚTÁK





Kúpila sem květák, že ho usmažím.
Dojďa dom, zistila sem, že sem zapomněla kúpit strúhanku.
Do obchodu nepoletím, pravila sem si,
to rači najdu nekde v knižkách recept na těstíčko.
A jak sem to těstíčko chystala, napadlo mňa,
přidat do něho trochu bylinek.
A ukázalo sa, že to vůbec nebyl špatný nápad.



Potřebujeme:

Květák, sůl, 2 vajíčka,
1/2 hrnku mléka, asi 1 hrnek polohrubéj múky,
olej na smažení a čerstvé bylinky:
bazalku, pažitku, petrželovú a cerelovú vnať.




Postup:

Květák rozeberu na ružičky a uvařím v osolenéj vodě.
Do mixéra dám žlútka, mléko, sůl a oprané bylinky.
Rozmixuju, přeleju do mise a zahustím múkú.
Nakonec eště přidám ušlahaný sněh z bílkú.
Květák namáčám v těstíčku a hned smažím v oleji.




zpátky na úvod zpátky na Zeleninu