MLETÁ ROLÁDA





Spomínám si,
že dyž sem začala túto roládu před nejakýma pětadvaceti rokama dělávat,
krútily staré hospodyně hlavama,
že takto sa nikdy nevařilo.
Tak mňa napadá, jak by sa tvářily na nekeré dnešní recepty.



Potřebujeme:

Asi 1 kilo vepřového pomletého masa, sůl, nesladěné mléko Tatra v plechovce,
plnotučnú hořčicu, asi 20 dkg měkkého salámu,
mrazený hrášek, 1 červenú kápiju, 4 vajca.
Větší igelitový sáček a alobal.



Postup:

Mleté maso osolím a rozmíšám s mlékem, použiju celú plechovku.
Nechám chvílu v chladnu odležat.
Zatým si nachystám 2 větší obdélníky igelitu.
Na každý potom rozetřu asi 1,5 cm silnú placku ochuceného masa.
Potřu hořčicú, pokladu plátkama salámu a potřu řídkú škvařežinú z vajec.
Posypu mrazeným hráškem a nakrájanú červenú paprikú.
Za pomocí igelitu roládu zavinu a překulím na alobal.
Pevně zabalím a přenesu na plech.
Malučko podleju vodú a v trúbě upeču.
Těsně před tým, než sa rolády dopečú,
alobal na hřbetoch rozřežu, aby rolády dostaly pěknú kúrečku.




zpátky na úvod zpátky na Vepřové maso