MLETÝ ŠPANĚLSKÝ PTÁČEK





Recepty sa ke mně dostávajú všelijak,
ale jak si mňa našel tento, tož to vám mosím povykládat.

Pošťala sem si v knihovně knižku.
Né kuchařskú, ale román.
A jak sem tak v něm doma listovala,vypadl z něho papírek
a na papírku - recept na ptáčky z mletého masa.

Tož, včil mluvím k Tobě, neznámá hospodyňko,
co si zakládáš rozečtené knižky takýmato pokladama.
Lesti eště pořád hledáš tento ztracený recept,
tož Ti ho tady vracám.



Potřebujeme:

Pomleté maso, sůl, pepř, trošku mléka,
hořčicu, slaninu, uvařené vajíčka, párek lebo špekáček,
naložený ohárek, mrkvu, olej





Postup:

Pomleté maso osolím, opepřím a vymíšám s troškú mléka.
Rozdělím na stejné díly a udělám placky,
Každú potom potřu hořčicú, dám slaninu, kúsek ohárka, mrkvy, vajíčka a nejakéj uzeniny.
Potom každý kúsek zmačkám do pěknéj šišečky.
Na oleji ze všeckých stran osmažím a položím do prutvanu.
Podleju troškú vody a upeču.






zpátky na úvod zpátky na Vepřové maso