OSADNICKÝ GULÁŠ
Za tento recept já nemožu, opravdu.
To KLUCI V AKCI
Potřebujeme:
2 veliké cibule, 8 špekáčkú, 8 strúčkú česneku, 1 plechovku žampiónú /400g/,
1/2 kg zemákú, 1/2 hlávky kelu, 3 užice hladkéj múky, olej,
sůl, kmín, majoránku, pepř, mletú papriku a 1 světlé pivo.
Postup:
Na oleji osmažím cibulku a na drobné kostečky nakrájané špekáčky.
Přidám kmín, česnek a mletú červenú papriku a hladkú múku.
Zamíšám a zaleju pivem a trochú vody. Osolím.
Včil přidám žampióny, zemáky nakrájané na kostečky a kel na prúžky.
Vařím do téj doby, než sú zemáky měkké.
Dochutím majoránkú, pepřem a popřípadě dosolím.