PEČEŇÁKY Z MIKROVLNKY
Pečeňáky - to je pochutnání!
Akorát, že ich u nás doma ím enom já.
No, a pečte pár zemákú v trúbě enom pro jednoho člověka.
To by sa lúbilo tak akorát ČEZu.
A dyž rozdělám ohének na poli,
tož na mňa zasej doletija hasiči.
Rači sem pečeňáky nedělala vůbec.
Až jednúc, a to mně až srdéčko zaplesalo,
sem v knižce mojéj oblúbenéj spisovatelky Mileny Holcovéj
BABKY NA DIVOKO
natrefila na způsob, jak si pečeňáky udělat
bez újmy na účtě aj na pověsti.
Potřebujeme:
Menší zemáky, sůl, kúsek másla.
Postup:
Zemáky pořádně umyju
a položím na skleněný taléřek v mikrovlnce.
Zapnu na najvyšší výkon na 3-4 minuty.
Dyž sa mně zdá, že zemáky eště nejsú měkké,
tož nejakú tu minutku přidám.
Záleží na velikosti zemákú.
Eště jedna poznámka - je lepší nechat mezi zemákama
mezery, než ich mět těsně vedle sebe,
lepší sa propečú.