PEČENÉ KOLENA
Jednúc na mňa volal můj muž od televize:
"Poď sem, honem, honem!"
Panenko skákavá, hrklo ve mně, jak ve starých pendlovkách,
co sa zas desi stalo!
Zemětřesení lebo konec světa?
Ale kde!
To KLUCI V AKCI pékli kolena.
Potřebujeme:
Kúpím dvě pěkné zadní vepřové kolena.
Dalej potřebuju asi kilo kysaného zelá, 4 veliké cibule, kmín, sůl,
10 strúčků česneku, 2 užičky krystalového cukru.
Kolena pořádně umyju a kožu nařežu.
Ze všeckých stran osolím, okmínuju a potřu lisovaným česnekem.
Cibulu nakrájám na klínky a naskládám na dno prutvana.
Na cibulu položím kolena, podleju vodú a dám do trúby péct.
Během pečení kolena obracám.
Asi po hodině pečení kolena vyberu a do vypečenej šťávy v pekáči dám kysané zelé.
Protože bývá dost kyselé, tož do něho zamíšám trošku cukru.
Na zelé položím zpátky kolena a dopeču do úplného změknutí.