PEČENÉ RIZOTO






Na Ekuchařce sem viděla péct toto rizoto s masovú konzervú.
Tam tú konzervu ale měli domácí, a to já nemám,
já bych ju mosela kúpit a do toho sa mně, přiznám sa, moc nechtělo.
Tož sem nakrájala maso čerstvé a také dobré!


Potřebujeme:

Asi 1/2 kg vepřového masa, hrnek rýže,
užicu sádla, 2 hrnky vody, 1 cibulu,
1 plechovku mexické směsi Bonduelle.
sůl, pepř, mletú červenú papriku, drcený kmín.



Postup:

V kastrólu na sádle osmažím nakrájenú cibulu a kostky masa.
Přisypu trošku papriky, drceného kmínu a zaleju vodú.
Přisypu rýžu, zeleninu, osolím, opepřím,
zamíšám, zakryju pokličkú a dám do trúby péct.
Peču necelú 3/4 hodinu.



zpátky na úvod zpátky na Rýžu