PIVOVARSKÝ TOKÁŇ
Enom co sem si donésla pivo,
už sa doma starali:
"Snáď nepiješ pivo?"
"Ale co, nebuďte hlúpí," pravila sem,
"já z něho vařím."
Potřebujeme:
Asi 1/2 kg masa /plecko lebo kyta/, 2 cibule, 3 užice sádla,
sůl, drcený kmín, mletú červenú papriku, 1 červenú kapiu,
hladkú múku, 2 nožičky paprikovéj klobásky, 1 světlé pivo.
Postup:
Nakrájanú cibulu osmažím na sádle a přidám maso nakrájané na kostečky.
Osolím, okořením, zaleju půl hrnkem vody a nechám dusit.
Až je maso skoro měkké a voda vydusená, tož přidám olúpanú
a nakrájanú klobásu a na prúžky nakrájanú kapiu.
Zapráším múkú, osmažím a zaleju pivem.
Zamíšám a nechám eště chvílu povařit.