PÓRKOVÉ ZEMÁKY





"Co to zas vyváďáš?" mračil sa můj muž,
dyž viděl, co sem naházala do nákupního vozíka.
"Zemáků plný sklep a my ich budem eště kupovat?!!"
"Tyto sú inší," pravila sem,
"to sú KEŘKOVSKÉ ROHLÍČKY a ty ve sklepě nemáme,
A podivaj sa, jak sú pěkné, ty sa mně lúbija.
A mosím vyskůšat, lesti sú aj tak dobré, jak sa o nich všady píše...
počkaj,...cos to pravil?...komuže to jede huba jak šlajfíř?"



Potřebujeme:

Zemáky, pórek, citronovú šťávu,
sůl, pepř, olej.



Postup:

Zemáky uvařím v šupkách, olúpu a nakrájám na menší kúsky.
Přileju trochu oleja, solím, opepřím a dochutím citrónovú šťávú.
Pórek nakrájám na drobné prúžky
a zamíšám do zemáků.



zpátky na úvod zpátky na Zeleninu