Celé roky sem ražniči dělala tak, jak sa má.
Napichovala sem na špajglu jednu kostečku za druhú.
Jednu špajglu po druhej.
Třeba aj 20.
Vy, co toto jídlo také děláte, víte, co je to za práca.
A také jistě víte, co udělajú strávníci z paličkú ražniči jako první,
co ju dostanú na taléřek?
Zešúknú maso ze špajgle a tú zahodija.
A jaká byla vaša práca!
Jednúc sem si řekla - doba je rychlá, tož já zrychlím také.
Od téj doby dělám
RAŽNIČI BEZ ŠPAJGLÍ
Potřebujeme:
3/4 kg vepřovej krkovice, 1/2 kg bůčku, 2 paprikové klobásy,
30dkg anglickej slaniny, 2-3 cibule, česnek, sůl, kmín
Maso, klobásu a slaninu nakrájám na kostky a rozložím na plech.
Osolím, pokmínuju a navrch nakrájám cibulu a česnek.
Podleju vodú a upeču.
Během pečení sem tam maso promíšám,
aby sa opéklo rovnoměrně.
Najlepší je k tomu dusené zelé s šišků.