RYBÍ KARBENÁTKY
Našla sem recept na čočkové karbenátky.
To bych mohla vyskúšat!!!
A už sem sa aj začala po čočce sháňat, že ju dám vařit.
Ale potom sem si to přeca enom rozmyslela.
Na rodinu, co pozná karbenátky enom z masa,
nemožu ít tak zhurta.
Tož skusím první rybu
a snáď sa časem aj k téj čočce dostanem.
Potřebujeme:
1/2 kg rybího filé, 1 rohlík, mléko,
2 vajíčka, 1 menší cibulu, 4 strúčky česneku,
petrželku, majoránku, sůl, pepř,
strúhanku a olej na smažení.
Postup:
Filé nechám rozmrznút, nakrájám na menší kúsky a pomelu.
Zároveň s rybú pomelu aj cibulku a česnek.
K tomu přidám rohlík namočený v mléku, vajíčka, petrželku a majoránku.
Osolím, opepřím a popřípadě eště zahustím strúhankú.
Tvořím placičky, obalím ve strúhance a usmažím.