ÚZENÉ V ČERVENÉM ZELÍ



zdroj: www.toprecepty.cz


Povězte mně,
jak sa nekeré hospodyně možú ptat,
co prý majú furt vařit.
Šak stačí sa enom trošičku rozhlédnút po internetě
a mosija sa ptat ináč:
Kdy to všecko stihnu vyzkúšat?



Potřebujeme:

Plátky úzeného masa /krkovica je najlepší/- asi 1/2 kg,
červené zelé - 2 sáčky kúpené,
1 cibulu, asi 10 dkg vysočiny lebo inšího suchého saláma,
olej, mletú červenú papriku,
trošku hladkéj múky na zahustění zelá.



Postup:

Dno prutvana vyložím salámem, já sem ho nakrájala na prúžky.
Na salám rozložím udusené zelé na cibulce a trošku zahustěné.
Na zelé dám plátky masa a ty eště posypu červenú paprikú.
Trošku pokapu olejem a dám do trúby péct.
Peče sa to asi půl hodiny na 180°C.
Hotové maso vyberu a zelé zmíšám dohromady ze salámem.
Íme ze šiškú.







zpátky na úvod zpátky na Vepřové maso