valasskeptacky.htm

VALAŠSKÉ PTÁČKY




V knižce KUCHAŘKA FREKVENCE 1 sem na stránce 27 našla nadpis:
Španělský ptáček po valašsku.
Tož ptáčky dělám, řekla sem si, ale takéto né.
Valašsko máme za humnama, tož co ich nevyskúšat.
Vyskúšala sem a znáte to, kdo jednúc skusí...


Potřebujeme:

4 plátky hovězího zadního masa, olej, sůl, pepř, mletú červenú papriku, 1 střední cibulu,
12 plátkú anglickej slaniny, hladkú múku lebo hotovú tmavú jíšku.


Plátky masa naklepu, osolím, opepřím a posypu mletú paprikú.
Na každý plátek položím 3 plátky /može byt aj víc/ anglickej slaniny.
V poslení době sem přestala dávat anglickú slaninu, ale dávám rači lopenickú.
Je lepší a je naša.
Na slaninu položím štvrtku cibule.








Dalej už postupuju, jak u španělského ptáčka.
Naplněný plátek zabalím a omotám miťú.
Závitek ze šeckých stran osmažím na rozpáleném oleji, podleju vodú, osolím a dusím do měkka.
Potom maso vyberu, z každého ptáčka odmotám miť a nechám v teple.
Šťávu zahustím hladkú múkú lebo hotovú jíškú










zpátky na úvod zpátky na hovezimaso