vanocnisalat.htm

VÁNOČNÍ SALÁT





Každý rok je to stejné.
Celý listopad a prosinec vymýšlám nejakú novú úpravu zemákú k vánočnímu kaprovi,
a stejně nakonec udělám salát.



Potřebujeme:

Zemáky uvařené v šupkách, olej, sterilovanú zeleninu /Bonduelle - hrášek s mrkvú/,
sklénečku Kunovjanky, 3 - 5 uvařených vajíček, plnotučnú hořčicu, plechovku žampiónú,
sůl, pepř. ocet, mletý cukr, majonézu.







Postup:

Olúpané zemáky a vajíčka nakrájám na kostečky,
osolím, opepřím a zjemním olejem.
Přidám zeleninu aj žampióny bez nálevu a 2 plné užice hořčice.
Dochutím cukrem a octem v poměru 1:2,
většinú stačí dat jednu užicu cukru a dvě užice octa.
Nakonec přimíšám majonézu.



zpátky na úvod zpátky na Vánoce