VÍDEŇSKÁ BUCHTA
Zdroj:www.lejcas.wz.cz
Buchtu sem vyzkúšala, a protože byla dobrá,
posílám pozdrav do Vídňa aj na český internet.
Zistila sem, že recept je na každých druhých stránkách,
a tak sem píšu ty, kde sem túto dobrotu našla poprvní.
Potřebujeme:
Na těsto: 2 hrnky polohrubéj múky, 1 hrnek cukra, 1/2 hrnka oleja,
1 hrnek mléka, 3 vajíčka, 1 prášek do šišek.
Na 1. krém: 1 l pomerančového džusa, 6 užic cukra, 8 dkg solamylu.
Na 2 krém: 12,5 dkg másla, 3 užice mletého cukra, 3 dl mléka,
1 vanilkový pudink, 1 vanilkový cukr.
Dalej: děcké piškóty, 1/4 l pomerančového džusa, trošku rumu.
čokoládovú polevu.
Na těsto zmíšám múku, cukr, vajíčka, mléko, olej a kypřící prášek.
Naleju do vymastěného a múkú vysypaného plecha,
upeču dorůžova a nechám vychládnút.
Z džusa, cukra a solamylu uvařím hustú kašu
a tú rozetřu na upečený plát.
Z mléka, vanilkového cukra a pudinkového prášku uvařím vanilkový pudink.
Máslo ušlahám s cukrem a přidám vlažný pudink.
Vyšlahám a natřu na zchládlý pomerančový krém.
Piškóty namáčám v ochuceném džusi a naskládám na buchtu.
Nakonec postříkám polevú.