VÍDEŇSKÝ ŘÍZEK






Nekdy má člověk chvílu, že sa mu nechce ani z duchen vylézat,
natož aby neco vymýšlal a eště u toho srandovně mudroval...

...z duchen sem vylézla, aj šporák stójí tam, co dycky.
Tož, snáď to zaséj pujde.



Potřebujeme:

Asi 60 dkg telecí kyty, hladkú múku, 2 vajíčka, 1 dl mléka,
strúhanku, pepř, sůl, citrón na ozdobu, tuk na smažení


Maso nakrájám na plátky tak, že jeden plátek nakrójím a dokrójím až ten druhý.
Rozložím a naklepu na veliký plát. Osolím a opepřím.
Obalím v múce, v rozšvrlaných vajíčkoch a nakonec ve strúhance.
Těsně před jídlem usmažím ve věčí vrstvě tuku.
Najlepší sú řízky dozlatova usmažené a za čerstva podávané.

zpátky na úvod zpátky na řízky