zabijackovaomacka.htm

ZABIJAČKOVÁ OMÁČKA




To je veliká výhoda dnešní doby.
Prasa ani nemosí člověk vidět,
natož mět prácu ze zabijačkú,
a přeca si može pochutnat na zabijačkovéj specialitě.
Stačí zajít k řezníkovi a kúpit kúsek sádla.



Potřebujeme:

Kúsek vnitřního sádla /30 dkg/, kysané zelé /30 dkg/,
1 velikú lebo 2 menší cibule, česnek, 3 užice hladkéj múky a sůl.




Sádlo nakrájám na malé kúsky a dám do kastróla škvařit.
Jak sa začnú dělat oškvarečky, tož nasypu na drobno nakrájanú cibulu a česnek.
Osmažím, zapráším múkú a zaleju vývarem z vepřového masa.
Dyž náhodú nemám, možu zalét vodú s kostkú bujóna, ale vývar je lepší.
Osolím, ale velice opatrně, protože vývar je slaný
a eště budu dávat zelé a to je také slané.
Přidám zelé a všecko spolu povařím.


zpátky na úvod zpátky na omacky