ŽRAVÉ ŘEZE
Eštěže ty řeze sú žravé a né masožravé.
To aby sa člověk bál buchtu upéct...
Potřebujeme:
Na těsto: 2 hrnky polohrubéj múky, 1 necelý hrnek mletého cukra,
3 vajíčka, 1 hrnek mléka, 1/2 hrnka oleja, 1 prášek do šišek.
Na krém: 1 kalíšek šlehačky /250ml/, 2 stejné kalíšky zakysanéj smetany,
2 užice mletého cukra, 1 kabelku želatinového ztužovača, 1 věčí plechovku broskví
Na polevu: 2 vanilkové pudinky, cukr, trochu ovocného sirupu,
Postup:
Zmíšám všecky suroviny na těsto a naleju do plecha,
kerý sem vymastila olejem a vysypala hrubú múkú.
Upeču a nechám na plechu schládnút.
Kompot otevřu, šťávu zleju do hrnka a broskvy nechám okapat.
Šlehačku ušlahám, zmíšám ze zakysanýma smetanama a osladím.
V trošce vody lebo šťávy rozšlahám ztažovač a zmíšám ze smetanama.
Do vyšlahaného kréma přimíšám na drobno nakrájané broskvy.
Natřu na vychládlý plát na plechu.
Hrnek ze šťávú z kompota naleju do kastrólka a přileju eště dva hrnky vody.
Osladím ovocným sirupem a cukrem.
V půlce hrnka vody rozmíšám dva vanilkové pudinky,
naleju do horké šťávy a uvařím do zhustnutí.
Nechám vychládnút do vlažna a potom natřu na krém.