SVÍČKOVÁ Z MUFLÓNA

JAK TO BYLO S MUFLÓNEM.
1
2
3
4
/5/
6
Nedělní ráno.
Nekeří vyspávajú po plesi,
iní sa scházajú na ranní
a my s mužem, chtě nechtě,
porcujeme na dvoře muflóna.
Potřebujeme:
Asi 1 kg masa, kúsek špeku,
zeleninu - mrkvu, petrželé a cerél, cibulu,
koření - tymián, voňavé kření, celý pepř, bobkový list, sůl,
olej, šlehačku, citrón, hladkú múku.
Postup:
Maso nakrájám na věčí kúsky.
Na oleji osmažím na kostečky nakrájaný špek, zeleninu a koření.
Ve druhéj panvici opeču maso, přidám k zelenině,
zaleju vodú a nechám do druhého dňa v chladu uležat.
Druhý deň dám vařit.
Jak je maso měkké, tož ho vyberu a vyberu ze šťávy aj koření.
Zeleninu rozmixuju, zahustím šlehačkú, v keréj sem rozmíšala trochu múky.
Podle potřeby dosolím a okyselím citrónovú šťávú.
Eště chvílu povařím.